این مسئول ادامه داد: در حوزه ازدواج و طلاق در سال ۱۳۹۴ با وجود جمعیت ۱۱ میلیونی آماده سن ازدواج، شاهد کاهش ۶ درصدی ازدواج بودیم و هر چند وضعیت طلاق تفاوت چندانی نکرده اما نسبت آن به ازدواج به ۲۳٫۹ رسیده است.
موسوی چلک اضافه کرد: ۲۳ درصد مردم ایران دارای حداقل یک اختلال روانی هستند و ۱۲ درصد مردم از افسردگی جدی رنج می برند.
وی گفت: حوزه اجتماعی به دغدغه ای جدی برای کشور تبدیل شده و شاهد وضعیتی نگران کننده در این حوزه هستیم.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: البته این نگرانی به معنی نفی تلاش های انجام شده در حوزه های مختلف نیست اما همه این تلاشها در نهایت منجر به وضعیت موجود شده است.
موسوی چلک با تاکید بر اهمیت تقویت رویکردهای فرهنگی و اجتماعی برای کنترل و کاهش مواد مخدر و آسیب های اجتماعی ادامه داد: در این راستا فراهم آوردن بستر لازم برای مردم و سازمان های غیردولتی نیز ضرورت دارد؛ بستری که نگاه قیم مآبانه به سازمان های غیردولتی نداشته باشیم.
وی با اشاره به رابطه مستیم سرمایه اجتماعی با مشارکت مردم در حوزه مقابله اظهار کرد: در این بخش باید بستر لازم در سه حوزه سیاستگذاری، اجرا و نظارت برای سازمان های غیردولتی فراهم شود.
این مسئول با بیان اینکه سازمان های غیردولتی در برهه کنونی بیشتر درگیر حوزه اجرا هستند؛ افزود: اجتماعی شدن نیازمند توجه همه جانبه به ظرفیت های سازمان های غیردولتی در حوزه اعتیاد است.
موسوی چلک با اشاره به اهمیت موضوع رصد، آینده نگری و مدیریت امور اجتماعی با رویکرد اجتماعی ادامه داد: تقویت رویکرد سلامت نگری با محور سلامت اجتماعی در نظام سیاستگذاری نیز کمک شایانی به اجتماعی شدن می کند؛ موضوعی که در برنامه ششم توسعه نیز مدنظر قرار گرفته است.
وی گفت: تغییر مسیر به سمت مواد مخدر صنعتی، آسیب های اجتماعی ناشی از فضای مجازی به عنوان مرگ خاموش، کودکانه (زیر ۱۸ سال) شدن آسیبهای اجتماعی و تغییر مسیر آسیبهای اجتماعی به سمت خانواده به عنوان مشخصه های وضعیت آسیبهای اجتماعی در ایران مطرح شده و نگران کننده است.